Bel nu: 06 5575 5299          |            Direct mailen:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.        |         Bel mij terug

Contact:
De Virieusingel 8
5301 GB Zaltbommel
06 5575 5299

Hoe komen al die zorgprofessionals aan een burn-out?

Touch training en coaching Sandra Sanders 200pxHet is je afgelopen november vast niet ontgaan, al die media-aandacht voor werkstress en burn-out. Aanleiding was de landelijke Week van de Werkstress, die jaarlijks in november plaatsvindt. Geen overbodige luxe, nu 42% van alle ziektemeldingen een psychische oorzaak heeft (bron: Nationale Beroepsziekteregistratie van het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten). Het gaat daarbij vooral om overspannenheid en burn-out.

Lees meer

Ons jaag-, gevaar-en kalmtesysteem

Touch training en coaching Sandra Sanders 200pxIn de vorige nieuwsbrief schreef ik dat we in de huidige tijd continu geprikkeld worden en lijden aan een gebrek aan rust en kalmte, overigens zonder ons dat laatste altijd te realiseren.
Als ik mijn cliënten de waarde van rust wil laten (her)ontdekken, maak ik altijd dankbaar gebruik van onze geschiedenis als jagers en verzamelaars.

Lees meer

Burn-out–willen, mogen en moeten

Touch training en coaching Sandra Sanders 200pxOf we stress op het werk ervaren en in welke mate, dat hangt af van de persoon (met de kanttekening dat er stress bevorderende werkomstandigheden zijn die algemeen zo worden ervaren). Dat laten de auteurs van ’Stress als keuze Persoonlijk werkboek stressmanagement’, Chabrack en Cooper, heel mooi zien aan de hand van willen, kunnen, mogen en moeten.

Lees meer

De twaalf wegen naar werkstress

Touch training en coaching Sandra Sanders 200pxWie het woord werkstress of werkdruk hoort, denkt al gauw aan ‘te veel werk’. Maar dat is slechts een van de mogelijke oorzaken. Werkstress ontstaat evengoed door te weinig uitdaging, gebrek aan waardering, onveiligheid of een botsing van waarden en normen. Om maar wat te noemen.

Lees meer

Burn-out: Weten wat bij je past?

Touch training en coaching Sandra Sanders 200pxSta stil bij je behoeften en natuurlijke talenten!
Is dat wat je goed kunt automatisch wat goed bij je past en je energie geeft? Veel mensen zullen geneigd zijn te zeggen ‘ja’ of ‘waarschijnlijk wel’. Maar je voelt het al aankomen: nee, dat is niet zo.

Lees meer

Contact

Hoofdvestiging / Postadres:

De Virieusingel 8
5301 GB Zaltbommel
dvanteeffelen@touch-coaching.nl
06 - 5575 5299