Bel nu: 06 5575 5299          |            Direct mailen:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.        |         Bel mij terug

Contact:
De Virieusingel 8
5301 GB Zaltbommel
06 5575 5299

Plezier en pijn door perfectionisme

Plezier en pijn door perfectionisme

Introductie

Wie kent niet die perfectionistische of kritische stem in zichzelf? Stemmen die ons aansporen om de lat hoog te leggen en ambitieus te zijn, zodat we veel bereiken in ons leven en het beste uit onszelf halen. Ze zeggen ons b.v.: ‘dit móet beter kunnen’ of ’het is echt nog niet genoeg wat ik doe’! We kunnen deze opmerkingen gebruiken als een aanzet tot verbetering of verandering. Maar wanneer dergelijke gedachten en overtuigingen te vaak en te ongenuanceerd terugkeren kunnen ze ons ook flink parten spelen. Telkens weer de lat té hoog leggen en na een dag lang en hard werken ontevreden thuiskomen heeft op den duur een negatieve invloed op ons welbevinden.

kriticusDit alles kan leiden tot gepieker, zorgen maken tot geïrriteerd en stressvol handelen.

In deze eendaagse training verken je waar de criticus en perfectionist nu eigenlijk op uit zijn én hoe jij er gezonder mee om kan gaan. Wat kan ik doen om er regie aan te geven, hoe kan ik voorkomen dat ze teveel te vertellen krijgen?

De eendaagse training is geschikt voor artsen (in opleiding) en specialisten die merken dat ze last hebben van hun manier van zelfkritiek geven, of van hun neiging tot perfectionisme, en er anders mee willen omgaan.

Aan bod komen

Inzicht in de aard en het ontstaan van de criticus en perfectionist.
Aandacht voor de onderliggende kwetsbaarheid en angst.
• Voice Dialogue als methode om regie te kunnen nemen over deze deelpersoonlijkheden.

Doelen

• De werking van de innerlijke criticus en perfectionist beter begrijpen: wat zijn hun motieven, welke positieve en negatieve effecten hebben ze op mij?
• Ruimte om persoonlijke situatie te bespreken en uit te werken.....
• Een aantal mogelijkheden aangereikt krijgen om regie te nemen over deze stemmen, zodat ze een gezonde rol blijven spelen in ons werk en leven.

Werkwijze

Na een korte kennismaking en een verkennende opdracht wordt een theoretische inleiding gegeven over de persoonlijkheidstheorie die ten grondslag ligt aan Voice Dialogue. Hierna volgt er een demonstratie: hoe kun je in dialoog gaan met, en regie houden over, een criticus of perfectionist? Daarna wordt er vooral praktisch gewerkt in kleine subgroepen, opdat men aan den lijve ervaart wat een gezonde omgang met deze stemmen inhoudt en betekent. We eindigen de dag met do’s en don’ts voor ieders praktijk en bespreken wat het ieder heeft gebracht.

Kosten

Studenten: € 125 exclusief BTW
Specialisten: € 425 exclusief BTW
Overige functies: € 325 exclusief BTW
Alle bedragen zijn inclusief thee, koffie en uitgebreide lunch.

Groepsgroote

Minimaal 6 personen, maximaal 12 personen.

Ook incompany beschikbaar, klik daarvoor op het interesseformulier.

Docent

Desiré van Teeffelen

Data

13 oktober, 17 november en 26 februari 2024

Details

Datum
13 oktober, 17 november en 26 februari 2024
Locatie
Zaltbommel

Interesse?

Bel ons: 06-55755299

Contact

Hoofdvestiging / Postadres:

De Virieusingel 8
5301 GB Zaltbommel
dvanteeffelen@touch-coaching.nl
06 - 5575 5299