Bel nu: 06 5575 5299          |            Direct mailen:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.        |         Bel mij terug

Contact:
De Virieusingel 8
5301 GB Zaltbommel
06 5575 5299

Timemanagement

Timemanagement

Introductie

Timemanagement

Je hebt een klok maar heb je ook de tijd?? Praktisch werken, drukke afdeling bemannen, onderzoek doen, studeren, etentje, sporten, familie ... en uitrusten, overzicht hebben en behouden.

Vind jij het ook lastig om dit in 24 uur per dag te plannen en met goed gevoel af te ronden? De drie belangrijkste ingrediënten van voldoening komen aan bod in één training Timemanagement.

Het gaat om: een realistische tijdsplanning maken en halen, duidelijke vorderingen maken in je werkzaamheden en weten wat jij belangrijk vindt, wat jij kunt en wat jij wilt.

De training bestaat uit vier onderdelen:

1. Intake met voorbereidingsopdracht

In de intake en voorbereidingsopdracht omschrijf je wat jouw motivatie is om mee te doen: wat kan beter? Waar loop je tegen aan? Wat wil je anders? Je krijgt een opdracht mee om meer inzicht te krijgen in je eigen tijdsbesteding en begint met het inventariseren van activiteiten die je meer en minder wilt doen.

2. Cursusdag

Op de cursusdag komen de volgende onderwerpen aan de orde:
• Persoonlijke leerdoelen; analyse van je eigen tijdsbesteding
• Timemanagement op basis van je wensen en idealen
• Prioriteiten stellen
• Een realistische tijdsplanning maken
• Omgaan met ongeplande taken en verstoringen
• Assertiviteit: 'nee' kunnen zeggen
• Afspraken maken en nakomen
• Grenzen stellen en feedback geven
• Rationele effectiviteit in timemanagement
• Afscheid nemen van 'dierbare tijdverspillers'
• Afronding en evaluatie

3. Tussentijdse werkopdracht

Op het eind van de cursusdag kun je kiezen uit één of meer verschillende, voor jouw passende werkopdrachten om het geleerde tussentijds in de praktijk te brengen.

4. Terugkomdagdeel

Tijdens het terugkomdagdeel maak je vervolgens de balans op: hoe zijn de werkopdrachten verlopen? Wat heb je geleerd? Wat blijkt nog moeilijk? Je wisselt ervaringen uit, frist waar nodig de theorie op en zet de puntjes op de i. Met als doel dat iedereen de persoonlijke leerdoelen behaalt: een realistische planning en vooral om elke dag met een voldaan gevoel naar huis te kunnen gaan!

Na de training Timemanagement heb je inzicht in belangrijke tijdverspillers, ben je in staat om een realistische tijdsplanning te maken én te halen. Weet je beter waaraan jij jouw tijd wel en niet moet besteden en heb je kunnen oefenen om respectvol maar assertief zelf verzoeken te doen én verzoeken te weigeren. Ook besef je, door de uitwisseling met de andere deelnemers, dat goed timemanagement voor vrijwel iedereen lastig is en dat iedereen hierin nog iets te leren heeft.

Duur:

3 dagdelen

Kosten:

Co-assistenten: €225,- , Basisartsen €425,- , AIO's: €575,- , Specialisten: €750,- . Kosten zijn inclusief cursus map en mogelijkheid voor telefonische en/of e-mail consultatie tussentijds.

Deze training wordt ook in company gegeven.

Docent

Coach:

Maarten Stoffers of Desiré van Teeffelen

Accreditatie

Deelnemerservaringen:

"Zeer nuttig voor het curriculum van jonge specialisten.""Verhelderend, relativerend, en verrassend concreet."
"Prettige veilige omgeving om te sparren en van mening te wisselen."
"Theorie was prima om tot inzicht te komen."
"Ruimte voor analyse van individuele leerproces."
"Inzichtgevend, toepasbaar en laagdrempelig."
"Nuttig, geeft meer inzicht ik raad mijn jonge collega’s aan dit vroeger te doen."

Interesse?

Bel ons: 06-50944291

Contact

Hoofdvestiging / Postadres:

De Virieusingel 8
5301 GB Zaltbommel
dvanteeffelen@touch-coaching.nl
06 - 5575 5299