Bel nu: 06 5575 5299          |            Direct mailen:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.        |         Bel mij terug

Contact:
De Virieusingel 8
5301 GB Zaltbommel
06 5575 5299

Groei en Bloei - van AIOS tot specialist

Groei en Bloei - van AIOS tot specialist

Introductie

Touch, training en coaching heeft een leertraject ontwikkeld voor AIOS. Dit leertraject is gericht op de overgang van het assistentschap naar het zelfstandig functioneren als specialist.

Voor wie?

Dit leertraject is geschikt voor alle AIOS in de laatste fase van hun opleiding.

Waarom?

Dit leertraject richt zich op de CANMEDS competenties samenwerking, maatschappelijk handelen en professionaliteit, en sluit aan bij de huidige aandacht voor het ontwikkelen van medisch en persoonlijk leiderschap in de opleiding.

Doel is dat de AIOS bij het afronden van de opleiding:
  • Zich bewust is van de positie hij of zij wil innemen als medisch specialist binnen het eigen werkveld /team, maar ook binnen de medisch-specialistische en maatschappelijke context.
  • Weet welke competenties nodig zijn om die positie in te nemen, en welke bij hem of haar sterk en minder sterk ontwikkeld zijn.
  • Actief experimenteert met het vergroten van de competenties.
  • Vertrouwd raakt met (blijvend) reflecteren op het persoonlijk-professioneel functioneren.
  • Zich door bovenstaande goed toegerust voelt om het vak als zelfstandig specialist uit te oefenen (“workproof” is), met behoud van gezondheid en werkplezier.

Hoe?

In kleine groepen (4 tot 6 AIOS) werken we met aansprekende thema’s, zoals bewustwording van kernkwaliteiten en valkuilen, effectieve communicatie, (rol) positionering, balans werk-privé, en profilering als aankomend specialist, zowel in persoonlijk als maatschappelijk opzicht. In één van de sessies komt een jonge specialist als gastspreker. We werken met (korte) huiswerkopdrachten, ingebrachte casuïstiek, ervaringsgerichte oefeningen en theoretische modellen. Reflectie op het eigen leerproces en het oefenen met concrete gedragsveranderingen vormen een essentieel onderdeel van dit traject. We bieden een veilige omgeving en een positieve sfeer.

Het standaard leertraject bestaat uit 6 sessies van 2,5 uur. Naar behoefte kan dit worden aangepast.

Door wie?

Desiré van Teeffelen, zelfstandig gedragstrainer, coach en eigenaar van Touch, training en coaching. Zij heeft jarenlange ervaring in het bijdragen aan de ontwikkeling van vaardigheden en talenten van artsen in alle stadia van hun carrière.

dr. Jeannette Hop, psychiater en erkend supervisor/ coach. Zij kent het medische veld van binnenuit door haar uitgebreide werkervaring, en weet wat er leeft onder AIOS dankzij het geven van onderwijs en supervisie.

Wat zijn de ervaringen met dit traject?

Dit leertraject is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Rob Doornebal-Bakker, opleider deelgebied Volwassenen en plaatsvervangend opleider van de A-opleiding Psychiatrie van GGZ Centraal. Door het succes van dit traject willen we dit beschikbaar maken voor alle AIOS binnen alle specialistische opleidingen.

Ervaring van Rob Doornebal-Bakker: “dit traject wordt zeer positief gewaardeerd door de AIOS, en vult duidelijk een lacune in de opleiding.”

Ervaringen van AIOS: “ik ben me veel bewuster geworden van mijn kwaliteiten en valkuilen, en hoe ik hiermee in de dagelijkse praktijk kan omgaan”. “ik heb meer zelfvertrouwen en houvast gekregen om te gaan solliciteren”. “Een waardevolle aanvulling op de opleiding”. “Ik ben bewuster bezig met mijn toekomst als specialist, en wat daarin voor mij belangrijk is”.

Klaar voor de strijd

Artikel: Klaar voor de strijd, verschenen in De psychiater, maart 2017.  

Meer informatie?

Neem voor meer informatie of over een offerte contact op met mw. Desiré van Teeffelen (06- 5575 5299 of DvanTeeffelen@Touch-coaching.nl of gebruik het interesseformulier).

Docent

Coach

Desiré van Teeffelen en dr. Jeannette Hop 

Details

Datum
In overleg
Locatie
In overleg

Interesse?

Bel ons: 06 55 75 52 99

Contact

Hoofdvestiging / Postadres:

De Virieusingel 8
5301 GB Zaltbommel
dvanteeffelen@touch-coaching.nl
06 - 5575 5299