Bel nu: 06 5575 5299          |            Direct mailen:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.        |         Bel mij terug

Contact:
De Virieusingel 8
5301 GB Zaltbommel
06 5575 5299

Arts en samenwerkend ondernemer zijn

labyrinth g3c0cc86cb 640Margriet van Duinen. 46 jaar. Werkt als arts voor verstandelijk gehandicapten (AVG) in een zorginstelling en is daarnaast werkzaam als zelfstandig AVG bij Jouw Dokter. Jouw Dokter biedt AVG consulten op locatie, aan verstandelijk gehandicapten die zelf geen directe toegang tot een AVG hebben. Margriet doet dit samen met medeoprichter Michiel Vermaak.
In welke fase van je loopbaan en je leven kwam je de keuze tegen? En wat voelde je?

Ik heb niet echt een bewust keuzemoment ervaren, het was eerder een loopbaanontwikkeling die goed voelde en voldoening gaf en ik daarom liet door ontwikkelen. Ik was net verhuisd naar het platteland, had een nieuwe baan en kon daar ook als opleider voor artsen voor verstandelijk gehandicapten aan de slag. Ik had al enige tijd de ambitie om de AVG toegankelijker te maken en sprak daarover met anderen. Maar het was de combinatie met de juiste persoon op het juiste moment die mij net het juiste duwtje gaf. Dat is zes jaar geleden inmiddels.

Hoe ben je de keuze aangegaan? Welke stappen heb je genomen?

Ik ontmoette iemand die met eenzelfde ambitie rondliep als ik, Michiel Vermaak. Ik kreeg veel energie van onze gesprekken. In die tijd verschenen ook de eerste berichten dat er vanuit de overheid werd nagedacht over de mogelijkheid AVG consulten te declareren via de ziektekostenverzekering. We besloten om onze plannen om AVG consulten op locatie aan te bieden daadwerkelijk te gaan uitvoeren. Er was veel te regelen en onze ideeën waren nog in ontwikkeling, tegelijkertijd stonden er al klanten aan de deur. Het was een enerverende tijd waarin we na verloop van tijd merkten dat we naast dokter ook ondernemer konden zijn.

Wat of wie is van hulp geweest bij de keuze?

De wederzijdse vriendin die zowel mij als Michiel over dezelfde ambities had horen praten en besloot om ons aan elkaar voor te stellen! En wat ook bijzonder hielp is dat Michiel meer een doener is, waar ik meer een denker ben. Alleen had ik het nooit gedaan.

Welke tips heb je voor anderen?

Voor de denkers onder ons: denk niet te snel dat iets niet kan. Als je een idee hebt, ga ermee aan de slag en leg het voor aan mensen. Spreek over je idee en je zult merken dat je reacties krijgt, gelijkgestemden treft en tips krijgt waarmee je verder kunt.

Wat heeft de loopbaankeuze jou gebracht? Wat is je huidige situatie?

Ik werk 30 uur per week in loondienst, waar ik in een vast team kan werken, opleider kan zijn en met beide benen in het medische vak blijf staan. En met Jouw Dokter bieden we (periodieke) AVG consulten op locatie. Dit brengt mij een stuk pionieren en brengt mij in contact met veel mensen op verschillende plaatsen wat mijn werk als AVG enorm verrijkt.

Contact

Hoofdvestiging / Postadres:

De Virieusingel 8
5301 GB Zaltbommel
info@touch-coaching.nl

06 - 5575 5299