Bel nu: 06 5575 5299          |            Direct mailen:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.        |         Bel mij terug

Contact:
De Virieusingel 8
5301 GB Zaltbommel
06 5575 5299

Uit de medische wereld stappen

marcschMarc Schreinemacher. 35 jaar. Werkte voorheen als vaatchirurg, en is nu managing director van een krijtgroeve. Van kalk uit de aderen naar kalk uit de groeve.

In welke fase van je loopbaan en je leven kwam je de keuze tegen? En wat voelde je?
Ik had net mijn registratie als vaatchirurg op zak, had een paar maanden gewerkt in het ziekenhuis waar ik werd opgeleid en was daarna in Australië gaan werken. Al tijdens de laatste jaren van mijn opleiding vroeg ik mij af in hoeverre ik binnen een ziekenhuis zou willen blijven werken. Onder andere namen de frustraties ten aanzien van de lange dagen en vele diensten, de bijna onmogelijkheid om iets te veranderen, maar ook de onredelijkheid in het proces van medische besluitvorming steeds verder toe. Toen ook nog eens mijn toenmalige relatie ten einde liep, was het voor mij een duidelijk moment waarop een paar beslissingen genomen moesten worden.

Hoe ben je de keuze aangegaan? Welke stappen heb je genomen?
Eigenlijk leefde ik al een jaar of twee naar het moment toe. Ik sprak er niet vaak over, maar had wel in toenemende mate het gevoel dat ik zelfstandiger en meer ‘met nieuwe dingen’ bezig wilde zijn. De relatiebreuk was eigenlijk een soort crisissituatie, en dat is voor mij juist de situatie waarin ik snel beslissingen kan nemen: ik kon met een verfrissend heldere blik de zaken op een rijtje kon zetten. Op dat moment bedacht ik me dus ook dat het tijd was om te stoppen met iets waar ik eigenlijk al een hele tijd geen zin meer in had.

Wat of wie is van hulp geweest bij de keuze?
Ik heb de keuze zelf gemaakt, maar wat natuurlijk wel hielp is dat ik eigenlijk ook wel wat in het familiebedrijf, een krijtgroeve, wilde en kon gaan doen. Ik was hier al jaren vanaf de zijlijn bij betrokken en vind het een bijzondere en uitdagende business. Daarnaast hebben mijn familie en beste vrienden mij altijd positief bekrachtigd in mijn keuze om met name te kiezen voor een voor mij betere kwaliteit van leven.

Welke tips heb je voor anderen?
Misschien een dooddoener, maar volg met name je hart. Daarvoor moet je weten wij jij het belangrijkste vindt en waar jij gelukkig van wordt. Met het wijzer worden door de jaren kun je dat misschien ook beter verwoorden voor jezelf en kan het nodig zijn om keuzes uit het verleden te herzien. Soms vergt dat wat durf, maar uiteindelijk loont het toch echt!

Wat heeft de loopbaankeuze jou gebracht? Wat is je huidige situatie?
Mijn kwaliteit van leven is enorm verbeterd. Ik ben nu eigen baas en de zaken waar ik in het ziekenhuis tegenaan liep, zijn nu vrijwel niet meer van toepassing. Het afgelopen jaar heb ik dan ook met veel plezier het bedrijf achter de krijtgroeve nog beter leren kennen en heb nu net de dagelijkse leiding in de groeve zelf overgenomen. Samen met onze co-CEO maken we het bedrijf bestendig voor een interessante toekomst en breiden we het productgamma verder uit.

Contact

Hoofdvestiging / Postadres:

De Virieusingel 8
5301 GB Zaltbommel
dvanteeffelen@touch-coaching.nl
06 - 5575 5299