Bel nu: 06 5575 5299          |            Direct mailen:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.        |         Bel mij terug

Contact:
De Virieusingel 8
5301 GB Zaltbommel
06 5575 5299

50-50 keuze in plaats van academische loopbaan

Gerda Zeeman. 51 jaar. Verruilde 5 jaar geleden haar academische loopbaan voor een 50-50 combinatie van werken als gynaecoloog en coach.

In welke fase van je loopbaan en je leven kwam je de keuze tegen? En wat voelde je?
Vijf jaar geleden was ik op een prachtig moment in mijn loopbaan en leven aangekomen wat betreft mijn ambities, verdiensten en perspectief. Toch borrelde er al enige tijd iets... Ik wilde graag nog meer leren over en betekenen in het (persoonlijk) leiderschap in organisaties. Ik besloot om mijn academische loopbaan te verruilen voor een 50-50 combinatie van dokteren en werken als coach voor medisch professionals.

Hoe ben je de keuze aangegaan? Welke stappen heb je genomen?
Ik heb eerst de stap genomen naar een andere organisatie. Dat was verfrissend en uitdagend in het begin. Na een jaar merkte ik dat ik dezelfde gevoelens weer opborrelden. Toen moest ik echt serieus gaan nadenken hoe of wat ik voor mezelf in petto had voor de volgende 20 jaar loopbaan.

Wat of wie is van hulp geweest bij de keuze?
Ik heb een coach in de arm genomen om een spiegel voorgehouden te krijgen en mij uit te dagen mijn ingesleten patronen opnieuw te bekijken.

Welke tips heb je voor anderen?
Neem sluimerende gevoelens van onbehagen serieus. Schakel een coach in om deze te onderzoeken. Zo kun je sparren met iemand die dit goed kan, je repertoire in houding en gedrag uitbreiden, of kiezen of het tijd is je koers bij te stellen, te herijken of grondig te veranderen. Sparren met bekende mensen om je heen, hoe goed bedoeld ook, lukt vaak niet goed bij dergelijke levens/loopbaanvraagstukken.

Wat heeft de loopbaankeuze jou gebracht? Wat is je huidige situatie?
Door de combinatie van 50-50 werken als gynaecoloog en het runnen van mijn eigen coachings/trainingspraktijk is geen dag meer hetzelfde geweest. Het geeft me veel vrijheid van handelen en werken. Voor mijn gevoel worden nu al mijn capaciteiten benut. Ik zie enorm uit naar de komende 20 jaar!

Contact

Hoofdvestiging / Postadres:

De Virieusingel 8
5301 GB Zaltbommel
info@touch-coaching.nl

06 - 5575 5299