Bel nu: 06 5575 5299          |            Direct mailen:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.        |         Bel mij terug

Contact:
De Virieusingel 8
5301 GB Zaltbommel
06 5575 5299

Teamdagen met inhoud

Teamdagen met inhoud

Introductie

Steeds meer teams hebben jaarlijks een teamdag. Buiten de setting van het gewone werk wordt met elkaar ‘iets’ gedaan. Daardoor leren de medewerkers elkaar beter kennen, wordt het vertrouwen vergroot en de onderlinge band (teamspirit) versterkt, waardoor mensen prettiger en beter samen kunnen werken.
Als er geen inhoudelijke punten aan de orde hoeven te komen, kan het heel verfrissend en leuk zijn om met elkaar iets ontspannends te doen als zeilen, bowlen, paintballen, een speeltuin opknappen of een beauty-farm bezoeken. Mogelijkheden te over.

… met inhoud

In de meeste teams echter blijkt er te weinig tijd te zijn om door het jaar heen alle verbeter¬ideeën door te spreken, misverstanden op te helderen, irritaties op te lossen en vragen, zorgen en gevoelens serieus te nemen. Een teamdag is dan bij uitstek geschikt om die achterstand in te halen. Ook het benoemen van de sterktes van het team, het markeren van de behaalde resultaten (hard én zacht), het opmaken van de balans en het vieren van de successen blijkt meer dan welkom.

Touch biedt ‘teamdagen met inhoud’ aan, waar ruimte is voor dergelijke zaken. Via enkele gerichte stappen komen wij snel tot een teamdag met de optimale combinatie van ‘leuk’ en ‘inhoudelijk’, en een invulling waarmee we het maximale rendement uit de teamdag halen.

Doel voorop

Bij het ontwikkelen en uitvoeren van uw teamdag staat het beoogde doel voorop. Bij een nieuw team kan kennismaking de boventoon voeren. Bij een team in een fase van grote veranderingen de behoefte om zo veel mogelijk duidelijkheid en perspectief te scheppen. Bij een ‘vastgelopen’ team het bespreekbaar maken van knelpunten. Bij een succesvol team het uitbundig vieren van de successen. Zo kan het ook gaan over het verlichten van de werkdruk, het meer zelfsturend (moeten) worden, het profileren naar de omgeving of het klantgerichter werken. Ook inhoudelijk is er een scala aan mogelijkheden waarvoor u de teamdag wenst te gebruiken. Desgewenst ondersteunen wij u graag bij het bepalen van het doel.

Samen met u kijken wij naar verschillende mogelijkheden om dat doel te bereiken, afhankelijk van uw wensen over sfeer, diepgang, scherpte, locatie, tijdsduur en tijdstip, enzovoort.

Voor een echt succesvolle teamdag blijkt het cruciaal dat de reeds aanwezige kennis zo goed mogelijk wordt benut. Wat is er op eerdere teamdagen al besproken? Wat is er bekend over de medewerkers?

Hoe meer voorwerk er al is gedaan, hoe verder wij uw team in één dag kunnen brengen.

Stapsgewijze aanpak

Touch hanteert de volgende stappen voor een teamdag:

1. Oriënterend gesprek
Hierin bespreken wij het doel, de gewenste ‘sfeer’, de randvoorwaarden, maar ook de al beschikbare informatie en de wenselijkheid van een voorbereidingsopdracht, intake (individueel, telefonisch, groepsgewijs), of andere voorafgaande activiteit.

2. Ontwikkeling
Op basis van de informatie uit het oriënterende gesprek stellen wij een programma samen.

3. Voorbereiding
Wij voeren het gekozen ‘voortraject’ uit: voorbereidingsopdracht, intake, of anders.

4. Uitvoering teamdag
De teamdag wordt uitgevoerd conform het vooraf overeengekomen programma. Hierin wisselen oefeningen, beknopte theorie en uitwisseling van ervaringen en ideeën elkaar af. Aan het eind van de dag worden zowel teambrede als individuele leer- en actiepunten geformuleerd.
Vaak laten wij op de teamdag ruimte om één of meer onderwerpen te bespreken die door het team ter plaatse als meest belangrijk worden aangemerkt. In de praktijk blijkt het daarbij prima te werken om een ‘Top 5 van sterktes’ en een ‘Top 5 van verbeterpunten’ te formuleren, bij voorkeur op basis van de input van alle teamleden. Van de verbeterpunten wordt bepaald welke punten het meest direct aandacht verdienen, waarna deze (bijvoorbeeld in subgroepjes) worden uitgewerkt tot concrete afspraken of vervolgacties.

5. Evaluatie
Desgewenst hebben wij achteraf een evaluatiegesprek waarin wij bespreken of de doelstellingen inderdaad gehaald zijn en welke eventuele vervolgstappen wenselijk zijn.

Docent

Trainers

Maarten Stoffers en Desiré van Teeffelen

Details

Datum
In overleg
Locatie
In overleg

Interesse?

Bel ons: 06 55 75 52 99

Ervaringen van klanten

  • "Meer zelfvertrouwen. Meer rust en overzicht gekregen"
  • "Veel energie en inspiratie opgedaan tijdens onze wandelcoaching"
  • "Duwtje in de rug om keuzes te maken..."
  • "Goede ondersteuning bij begin van een drukke carrière"

Contact

Hoofdvestiging / Postadres:

De Virieusingel 8
5301 GB Zaltbommel
info@touch-coaching.nl

06 - 5575 5299